Alexandra Reksten

Instruktør

Utdannet instruktør og dommer i Norske redningshunder, tatt Fjellanger hundeskole sin fagutdanning og Prodog trainer & geek programmet til Absolute dogs.

Alexandra har drevet aktivt med hund i over 20 år. Hun har hatt 4 godkjente redningshunder, og har nå sin 5. under utdanning. Alexandra er også utdannet instruktør og dommer i Norske redningshunder.

Alexandra har stort fokus på samspillet mellom menneske og hund. Hun har også vært aktiv som både besøkshund og terapihundefører med to ulike hunder.

I tillegg til å ha drevet med redningsarbeid med hund og terapihundarbeid, er Alexandra engasjert i Smeller som er en søkssport, og hun konkurrerer i Rallylydighet med to av hundene sine.

Gjennom instruktørrollen har Alexandra tilegnet seg kunnskap om og erfaring med mange hunderaser. Selv har hun hatt schæfer, og deler hus i dag med en labrador, en jack russel terrier og en jakt cocker spaniel.

På 20 år har det skjedd mye i kunnskap om trening av hund. Da Alexandra begynte sin aktive hundekarriere var det fokus på å være en tydelig sjef for hunden og bruk av aversive metoder var ikke uvanlig. Heldigvis har man fått ny kunnskap og Alexandra har oppdatert seg gjennom Fjellanger hundeskole sin fagutdanning, og tar høsten 2021 Prodog trainer & geek programmet til Absolute dogs.


Alexandra sitt mantra for all hundetrening er at det skal være gøy for både hund og eier. Livet er en lek, og spesielt når vi trener med hund.

Alexandra er bosatt i Bergen.