Britt Janne Karlsen

Atferdskonsulent og instruktør

Tilbyr atferdstimer for hund og katt, og privattimer i lydighet for hund, på sitt kontor og som hjemmebesøk, i Bergen og omegn.

Utdannet atferdskonsulent og instruktør


Trening av dyr og dyrevelferd har alltid interessert Britt Janne, og hun hadde sine første treningsøkter med bestefaren sine katter da hun var ca. 9 år.

Britt Janne har samarbeidet med Fjellanger hundesenter siden 2002, og det var også ved Fjellanger hun tok instruktørutdannelse på hund. Britt Janne hadde valpe- og unghundkurs der gjennom flere år. Britt Janne har hvert år seminar om atferdsproblemer som tema i Fjellanger hundesenter sin årlige fagutdanning.

Når det gjelder hundeaktiviteter har Britt Janne snust litt på lydighet, freestyle, rallylydighet, utstilling og agility med egne hunder.

Siden 2008 har Britt Janne hatt treningstimer, veiledning og atferdstimer. Formidling og veiledning som er rettet mot dyrevelferd, trening og dyr er områder som engasjerer henne stort. En spennende periode i Britt Janne’s liv var da hun jobbet i tollvesenet og trente og hadde narkotikahund som nærmeste kollega. I 2008 ble hun ansatt i akvariet i Bergen for å trene seler. Her jobbet hun i 5 år bl.a. med miljøberikelse og trening av flere ulike arter, som sel, sjøløve, arapapegøye, pingvin, silkeape og skjeggagam.

I 2011 og videre år tok Britt Janne serien for atferdskonsulenter ved NMBU, og hun har fått inspirasjon fra mange ulike seminar med fokus på dyr og trening. Forebygging som tema har vært vesentlig for henne, helt fra hun tok forebyggende miljøabeid for barn og unge ved distriktshøyskolen i Sogndal i 1986.

Britt Janne har også fagene kommunikasjon og formidling fra bl.a. Universitetet i Bergen og pedagogikk fra Høgskolen på Vestlandet. I 2013 startet hun å jobbe som lærer ved Stend VGS i hundefag.

Britt Janne er veldig takknemlig og happy for å være i Dyreatferdssenter teamet!

Britt Janne Karlsen er bosatt i Øygarden kommune, utenfor Bergen.

Mail: brittjanne@dyreatferd.no

Mob: 41924723