Feltsøk som aktivisering, Moss

FELTSØK SOM AKTIVISERING

 Dette kurset er en oppfølging av kurset «introduksjon til spesialsøk». Å bruke nesen er en del av hundens naturlige atferd og alle hunder kan trenes opp til å samarbeide med oss mennesker for å utføre samfunnsnyttige oppgaver. Innen brukshund-sporten skal hunden ved hjelp av den fantastiske luktesansen sin, lære å søke for å finne bruksgjenstander som mennesker har mistet.

Målet med feltsøk-kurset er å lære mer om hvordan du kan aktivisere hunden din med noe som er meningsfullt og gøy både for deg og hunden!

På kurset vil du få en grunnleggende innføring i alt du trenger å vite for å kunne «søke et felt» med hunden din. Innlæringen av søket skal være lystbetont og morsomt. Belønning for rett atferd der hunden ivrig kommer springende inn til deg for å avlevere de gjenstandene den har funnet, skaper mestring både hos to- og firebente. Når hunden har lært hvordan spillereglene i «felt-søk-leken» er, synes de aller fleste hunder at dette er en morsom aktivitet. Og etter en treningsøkt der hunden har fått lov til å søke og bruke nesen, kjenner den seg både fysisk og mentalt fornøyd med dagen.

Som hundeeier er det å finne morsomme måter å aktivisere hunden din på, noe av det som virkelig skaper glede i hverdagen og bidrar til at dere blir et enda bedre team.

For å melde deg på dette kurset trenger du ingen forkunnskaper, men det er en fordel at hunden er villig til å «jobbe for godbiter» eller en leke. Dette er heller ingen kostbar sport. Det eneste du trenger å finne frem er noen ulike bruksgjenstander i tillegg til gode godbiter og en leke som hunden din er glad i. Når du har lært å avsøke et felt, har du alltid mulighet for å gjennomføre en morsom treningsøkt sammen med hunden din. Du er ikke avhengig av andre og det trenger ikke «ta en hel dag» for å planlegge og gjennomføre en slik trenings-økt.

På lørdagen starter vi med litt teori der du blant annet vil lære hvordan du legger et felt og hvordan du og hunden kan samarbeide best mulig under søks-arbeidet. Både under teoridelen og lunsjen er vi samlet utendørs rundt bålet. Når du deltar på kurs hos oss legger vi like stor vekt på det sosiale som det faglige. Her går hunde-praten lett om alt fra dagligdagse ting til teori og hundetrening.

På kurset er det ingen aldersbegrensning. Selv om dette er et søkskurs for nybegynnere, vil vi tilpasse treningen etter deltakernes nivå.

Sted: Dyreatferdssenteret avdeling Moss/Jeløy, Nesveien 320, 1514 Moss.
Dato: Oppstart lørdag 12. mars 2022 og videre kurskvelder er mandag 15.3 og 22.3.
Tidspunkt: Lørdag kl. 12:00 til ca. 17:00 og tirsdager kl. 18:00 til ca. 20:00.
Instruktør: Karin Mohn Engebretsen
Pris: Kr 2500,-

Påmelding her: https://forms.office.com/r/25UkhM2mfp

Påmelding er økonomisk bindende. Se mer om kjøpsbetingelser her: https://www.dyreatferdssenteret.no/kjopsbetingelser/

Kurset vil tilpasses de gjeldende anbefalte smitteverntiltakene.

For spørsmål, ta kontakt på karin@dyreatferd.no

 

Dato

mar 12 2022
Expired!

Tid

12:00 - 17:00
Kategori

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *