Rundering som aktivisering, Moss

RUNDERING SOM AKTIVISERING

 Dette kurset er en oppfølging av kurset «introduksjon til spesialsøk». Å bruke nesen er en del av hundens naturlige atferd og alle hunder kan trenes opp til å samarbeide med oss mennesker i samfunnsnyttige oppgaver som for eksempel å finne mennesker som har gått seg bort. Innen brukshund sporten er rundering en øvelse der hunden skal avsøke et gitt område i et 8-talls mønster ut fra en sti eller det som på fagspråket kalles en «midtlinje». I motsetning til spor-søk der hunden søker etter spor-lukten av mennesker fra bakken/underlaget, vil runderingshunden orientere seg etter de luktstoffene som finnes i luften, som føres med vinden. I denne øvelsen gjør altså hunden et «overværsøk».

Målet med runderingskurset er å lære mer om hvordan du kan aktivisere hunden din med noe som er meningsfullt og gøy både for deg og hunden!

På kurset vil du få en grunnleggende innføring i alt du trenger å vite for å kunne «rundere» med hunden din. Innlæringen av søket skal være lystbetont og morsomt. Belønning for rett atferd der hunden ivrig kommer inn til midtlinjen med «melding» om at den har funnet den savnede, er en fantastisk givende og lærerik opplevelse. Å bli «hentet» fra midtlinjen for at hunden skal vise deg hvor den savnede befinner seg, skaper mestring både hos to- og firebente. Når hunden har lært hvordan spillereglene i «runderings-leken» er, synes de aller fleste hunder at det å søke etter mennesker er en morsom aktivitet. Og etter en treningsøkt i skogen der hunden har fått lov til å søke og bruke nesen, kjenner den seg både fysisk og mentalt fornøyd med dagen.

Som hundeeier er det å finne morsomme måter å aktivisere hunden din på noe av det som virkelig skaper glede i hverdagen og bidrar til at dere blir et enda bedre team.

For å melde deg på dette kurset trenger du ingen forkunnskaper, men det er en fordel at hunden er villig til å «jobbe for godbiter» eller leke. Dette er heller ingen kostbar sport – men du er totalt avhengig av en hyggelig gjeng med treningskompiser, som er glade i å være ute og trene.

På lørdagen starter vi med litt teori der du blant annet vil lære mer om rundering som øvelse og ulike momenter for hvordan øvelsen trenes inn. Både under teoridelen og lunsjen er vi samlet utendørs og gjerne rundt bålet. Når du deltar på søkskurs hos oss legger vi like stor vekt på det sosiale som det faglige. Her går hunde-praten lett om alt fra dagligdagse ting til teori og hundetrening.

På kurset er det ingen aldersbegrensning. Selv om dette er et søkskurs for nybegynnere, vil vi tilpasse treningen etter deltakernes nivå.

 

Sted: Dyreatferdssenteret avdeling Moss/Jeløy, Nesveien 320, 1514 Moss. Den praktiske treningen vil foregå i Moss-området.
Dato: Oppstart lørdag 5. mars 2022 og videre kurskvelder er onsdag 9.3 og 16.3.
Tidspunkt: Lørdag kl. 12:00 til ca. 17:00 og onsdager kl. 18:00 til ca. 20:00.
Instruktør: Karin Mohn Engebretsen
Pris: Kr 2500,-

Påmelding her: https://forms.office.com/r/ngJhH3t8Se

Påmelding er økonomisk bindende. Se mer om kjøpsbetingelser her: https://www.dyreatferdssenteret.no/kjopsbetingelser/

Kurset vil tilpasses de gjeldende anbefalte smitteverntiltakene.

For spørsmål, ta kontakt på karin@dyreatferd.no

 

Dato

mar 05 2022
Expired!

Tid

12:00 - 17:00
Kategori

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *