Sporsøk som aktivisering, Moss

SPORSØK SOM AKTIVISERING

Dette kurset er en oppfølging av kurset «introduksjon til spesialsøk». Å bruke nesen er en del av hundens naturlige atferd og alle hunder kan trenes opp til å samarbeide med oss mennesker i samfunnsnyttige oppgaver som for eksempel å finne mennesker som har gått seg bort eller å finne dyr som er skadet. Innen brukshund sporten er derfor spor-lukten av mennesker eller dyr det hunden skal lære å følge.

Målet med spor-kurset er å lære mer om hvordan du kan aktivisere hunden din med noe som er meningsfullt og gøy både for deg og hunden!

På kurset vil du få en grunnleggende innføring i alt du trenger å vite for å kunne «gå spor» med hunden din. Innlæringen av søk skal være lystbetont og morsomt. Belønning for rett atferd der hunden ivrig trekker deg som fører fremover i sporet og markerer på rett gjenstand, er en fantastisk givende og lærerik opplevelse, som skaper mestring både hos to- og firebente. Når hunden har lært hvordan spillereglene i «spor-leken» er, synes de aller fleste hunder at det å gå spor er en morsom aktivitet. Og etter en treningsøkt i skogen der hunden har fått lov til å søke og bruke nesen, kjenner den seg både fysisk og mentalt fornøyd med dagen.

Som hundeeier er det å finne morsomme måter å aktivisere hunden din på noe av det som virkelig skaper glede i hverdagen og bidrar til at dere blir et enda bedre team.

For å melde deg på dette kurset trenger du ingen forkunnskaper, men det er en fordel at hunden er villig til å «jobbe for godbiter» eller leke. Dette er heller ingen kostbar sport. Det eneste du trenger er en sporsele og sporline til hunden i tillegg til gode godbiter og en leke som hunden din er glad i. Det å gå spor kan du gjøre alene sammen med hunden din. Du er ikke avhengig av andre for å gjennomføre en bra treningsøkt.

På lørdagen starter vi med litt teori der du blant annet vil lære hvordan du legger ut et spor og hvordan du og hunden kan samarbeide best mulig under sporarbeidet. Både under teoridelen og lunsjen er vi samlet utendørs rundt bålet. Når du deltar på sporkurs hos oss legger vi like stor vekt på det sosiale som det faglige. Her går hunde-praten lett om alt fra dagligdagse ting til teori og hundetrening.

På kurset er det ingen aldersbegrensning. Selv om dette er et søkskurs for nybegynnere, vil vi tilpasse treningen etter deltakernes nivå.

Sted: Dyreatferdssenteret avdeling Moss/Jeløy, Nesveien 320, 1514 Moss. Den praktiske treningen vil foregå i Mosse-området.
Dato: Oppstart lørdag 19. mars 2022 og videre kurskvelder er mandag 21.3 og 28.3.
Tidspunkt: Lørdag kl. 12:00 til ca. 17:00 og mandager kl. 18:00 til ca. 20:00.
Instruktør: Karin Mohn Engebretsen
Pris: Kr 2500,-

Påmelding her: https://forms.office.com/r/JnGEQERXB2

Påmelding er økonomisk bindende. Se mer om kjøpsbetingelser her: https://www.dyreatferdssenteret.no/kjopsbetingelser/

Kurset vil tilpasses de gjeldende anbefalte smitteverntiltakene.

For spørsmål, ta kontakt på karin@dyreatferd.no

Dato

mar 19 2022
Expired!

Tid

12:00 - 17:00
Kategori

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *